lauantai 23. toukokuuta 2009

Liity armeejaan part kaksi

Vas.Asemestari Matti Huhtala (15.11.1940 - 11.1.2009), edessä Ltn Jussi Nuutila, takana kadetti Mikko Salminen, vääpeli Jyrki Lohi, alikersantti Jarmo"Jappe" Hirvonen, sissikuli/alokas Tero Hakkarainen, pioneerikuli/alokas Jouni Paattakainen, yli Ltn Seppo Lauhio, ryynärikuli/alokas Petri Niva, wanhempi Winter, major/överstelöjtnant Butti Ericsson ja piippuhyllyllä kurkkivat herra vääpeli! Jussi Pelli ja meidän Risto nuorena ja nättinä.

23. - 26.3. 1982 pidimme Suomen miekkailulippua korkealla Sotilasurheiluliiton PM-kisoissa Norjassa, Gardemoenin lentotukikohdassa. Kruunu piti pojistaan huolta ja matka tehtiin tyylikkäästi Ilmavoimien kyydillä. Matkasta jäi mieleen äkäinen nousu. Fokkeri kiipesi taivaalle kahden metrin kiidon jälkeen 180 asteen kulmassa. No en liioittele!

Kuljetus on saapunut. Kapitulieetti koneeseen, kulit Fordin lavalle!Mikä tyypillistä, kisoista en muista paljonkaan, mutta pari muuta juttua jäi mieleen.

T) Tukkamuoti! Finska armeeja tukkatyyli oli niukka, jos ollenkaan. Svenska armeeja tukkatyyli oli runsas, jopa leikittelevän hippimäinen.

R) Ruoka! Vekaranjärven Catering-palvelut kalpenivat pahasti norjalaisen pitopöydän edessä. Ensin luulimme nauttivamme urheilijoille etuoikeudella katettua seisovaa buffettia, mutta kun aamuin, lounain, päivällisin ja illallisin seuranamme oli paikallisen varuskunnan pitkätukkia = alokkaita, niin pakko oli uskoa, että Pohjolan öljysheikeillä oli jo tuolloin paremmat pöperöt pöydässä kuin Venäjän rajavahdeilla.

B) Banketti! Kun kisat oli hyvässä järjestyksessä käyty läpi, kuivat puheet kuunneltu, ryhdikkäästi paikkallaan istuttu, aukesi armeejan baari! Koko reissun aikana ei puhua pukahdettu ruotsia. Mutta baaritiskillä Vintterkriget ja varusmieskoulutuksen ankaruus selvisivät sveduille liikeradoiltaan laaja-alaisella bodilänkvisillä tuettuna!

No mutta miekkailtiinpa myös:
Barvestad (Ltn) oli ja on sen verran pitkä kaveri, että Jussi päätti ratkaista pituusetuongelman käymällä suoraan iholle - ja vähän yli.Tässäkin luutnantti Barvestad vasemalla, tiedä sitten kumpi teki ratkaisevan piston koska Jonakin on sen näköinen että ottelu on ohi. Huomionarvoista kuitenkin on upea toimitsijaladyjen rivistö!

Hieman silmänruokaa naisille esittää Jussi "The Body" Pelli eivätkä komistukset Jona Paattakainen ja Mikko Salminen jää jälkeen mr. Miekkailukisan palkintoja jaettaessa. Suomen ykkösnyrkki haki joukkuehopeaa ja Mikko henkilökohtaisen hopean.
Kakkosjoukkeessa miekkailivat Oy Lkv vääpeli Jyrki Lohi Ab, Bubi ja Rippe joukkepronssin arvoisesti.
Viihdeorkesterissa...siis kolmosjoukkueessa, norjalaiseen kulttuuriin, naiskauneuteen ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksiin tutustuivat Jussi, Matti, Jappe ja joku nenänkaivaja. Kuudes sija joukkuekilpailussa todettiin saavutetuksi tavoitteeksi kun se oli plakkarissa.

Viralliset tulokset Norjasta ja kotimaan kisoista

2 kommenttia:

  1. Ja kyllä me Markuksen kanssa naurettiin.

    VastaaPoista
  2. Niin. Jos olisin tuolloin tiennyt nykyisestä "hius"tyylistäni - eipä olisi paljon ruottalaisten varuseläinten letille nauranut...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero