tiistai 19. toukokuuta 2009

Hilkan pojat

Dynaamista kolmikkoamme nimitti HFM:n "Spede" Peder Planting ikimuistoisesti "Hilkan pojiksi" Ylioppilasmiekkailijoiden sen aikaisen puheenjohtajan mukaan.

Silloin vanhoina pahoina aikoina oli tapana aloittaa floretilla. Ensimmäiset kolme-neljä miekkailuvuottamme minä, Petri ja Jona piiskasimme foilimme iskuun, joka poiki joukkuefloretin SM mitallin jo 1978. Floretissa parhaat ja pahimmat muistoni ovat Tukholmasta 1981. Voitimme alle kaksikymppisten florettikultaa joukkueella, jossa muistaakseni olivat Jona Paattakainen, Kimi Lindberg, Matti Raitio ja minä. Tässähän on heti hyvä kommentoinnin paikka jos muistin väärin.
No, anyway. Ruotsalaiset osasivat tietysti viedä ilon tästäkin juhlahetkestä. Palkintojenjaossa saimme handuumme HOPEISET mitallit, joihin oli kaiverrettu FH-lag 1 pr! Kultaiset mitallit olivat kuulema päässeet "loppumaan". Henkilökohtaisessa kisassa niitä kyllä vielä riitti, kun svedu voitti...(ja minä sain sen hopean).

Eilen mainitsemani kalvan joukkuekulta tuli muuten vuonna 1983. Tuolloin joukkueessa piti olla neljä jäsentä. Dynaamisen kolmikkomme lisäksi tarvitsimme siis yhden muskettisoturin lisää. Paikan täytti legendaarinen Jussi Wirta. Jussilla oli ehkä nopein syöksy, mitä olen koskaan nähnyt, toisaalta hänellä oli ehkä huonoin kunto mitä olen koskaan nähnyt. Siispä huolenaiheenamme oli miten joukkueen seniori jaksaisi vetää kisan läpi. Mutta Jussi aloitti harjoittelun "jo" kolme viikkoa ennen kisaa ja kulta oli meidän.

Ja lisää kultaa. Ratsattuani palkintopahvilaatikkoni, löysin yllättävästi myös kaksi alle 20-v SM 1. mitskua vuosilta 1981 ja 1982. Pure siitä poika :D, jossain prenikkaluokassa olen vielä edellä.
Tosin. Italialaisen sanonnan mukaan "Miekkailun oppiminen vie kaksi sukupolvea. Kun osaa kaiken, ruumis on jo liian vanha toteuttamaan miekkailun hienoudet". Sen perusteella toivon Teemun toteuttavan tuon Miekka Miesten sivuilta löytämäni viisauden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero