torstai 28. toukokuuta 2009

Henkinen vahvuus tekee voittajan

Kun poikani Teemu lensi Rovigon kadetti-EM kisoihin, hän kuvitteli mielessään kuinka hienoa olisi voittaa Euroopan Mestaruus. Hän loi mielessään otteluita, jotka voitaisi tiukankin paikan tullen - kausi oli siihen asti nimittäin opettanut, että kun voitto häämöttää, silloin alkavat vastoinkäymiset. Jos haluat fiilistellä Suomen vielä kirjoitushetkellä kultaisimman miekkailumuiston parissa kurkkaa Miekkailuliiton keskustelupalstalle kirjoittaamaani juttua TÄSTÄ.

Voittajan tärkeät ominaisuudet
Taidan tehdä tylsän listan, voitte sitten lisätä omia ehdotuksianne

1) Luota mahdollisuuksiisi kaikissa tilanteissa - tätähän me yritimme simuloida lapsosten kanssa eilen. Viisi sekuntia on järjettömän pitkä aika miekkailussa.
2) Kunnioita vastustajaasi, älä pelkää. Etenkin tyttöjen kanssa (sori tytöt) tulee välillä fiilis, että kunnioittaminen menee vähän överiksi. Olenko väärässä? Lohdutukseksi seuraava kohta:
3) Älä ole ylimielinen. Tämähän on kohta kuin Raamatusta...You shall not..mutta tämä onkin synti. Oikeasti. Ja viitaten edelliseen kohtaan tähän syyllistyvät junnupojat. Että parantamisen varaa on.
4) Keskity olennaiseen ja anna tuomarin hoitaa hommansa. Voittaja käyttää energiansa keskittymiseen. Muistan elävästi erään ottelun, jossa taistelin itseni tappioasemasta rinnalle. Painostin kaverin tarkoituksella takaviivalle ja sain sieltä hyvin pistoja. Kannatusjoukot alkoivat huudella vastustajalle varoituksia takaviivasta. Tuomari ei reagoinut. Oma pinna paloi ja huomautin, että takaviivasta ei saa varoittaa.
Hyvä juttu: Tuomari tosiaan huomautti, että huutelu on kiellettyä.
Huono juttu: Vaivalla hankkimani taktinen etu ja fokus poksahtivat kuin saippuakupla enkä enää onnistunut tempossa kuten aiemmin. Pyrrhoksen "voitto".
5) Elekieli, bodylanguage, fiilistely, miten sen kukin haluaa ilmaista. Tämä jos mikä menee mie-tykkään-osastolle. Tärkeää on, että tunnistat mitä viestit ja jos mahdollista, hallitset sen.
Suomessa miekkailu on sisäpiirin piirileikki ilman yleisöä, vaan toisin on maailmalla. Miekkailu on hieno yleisölaji, jossa kannustuksen volyymi voi nousta maasta riippuen suomalaisen lätkätunnelman tasolle. Vinkki, Yleisö EI tykkää a) luuserityylistä (dissataan vastustajaa) b) luuserityylistä (ollaan niin vihaisia omille virheilleen että) c) luuserityylistä (ei huomioida yleisöä). Arvaus. Yleisö TYKKÄÄ a) hymystä b) yleisön huomioimisesta c) vastustajan urheiluhenkisestä kohtelusta.

Tukholmassa kisaturismitilaus miekkailulle


Ohessa (parjaamani Youtube - no on siellä paljon hyvääkin) opetusvideo henkisen vahvuuden merkityksestä miekkailussa. Etsi sieltä kohdat 1-5. Opena toimiin Pavel Kolobkov ,jos et jaksa klikata linkkiä, niin hanki sitten itse Mitali Miekkailussa Viisistä OLYMPIALAISISTA.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero