sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Toinen päivä: Kaksi hopeaa ja trendikäs keltainen kortti alle 20-vuotiaiden kalpamiekkailun Suomenmestaruuskisoissa

Vuorossa joukkueiden SM-separaatio. Nuorten miesten puollella tapahtui valitettava poisjääminen, kun Porvoon Miekkailijoiden joukkueesta kaksi jäsentä sairastui. Miehenalut kävivät siis mestaruustaistoon neljän joukkueen voimin. Kaikki kaikkia vastaan, paras voittakoon.

Oma napa kullan kallis, joten liimaudun kannustamaan turkulaisia poikia. Ensimmäisenä vastaan tulee kadettien SM-kisoissa joukkueemme kaksi kertaa rökittänyt Tapanilan Erä. Erän kadettikokoonpano ei kestä Turun vahvistettua kokoonpanoa. Selkeä voitto. Erälle vinkki. Miekkailuasun voi pestä.
Vastassa Espoon Miekkailijat. Tuore kadettien SM-joukkue saa jopa Erää kylmepää kyytiä - syynä ehkä Espoon Suomenmestarin puuttuminen riveistä, Ivar oli valitettavasti sairastunut.

Olin Erä-ottelun ajan kannustanut omaa joukkuettani kevyen neuvonnan merkeissä (miekkailussa ei saa neuvoa ottelijoita, mutta sitä kuitenkin tehdään koko ajan). Tuomari ei tästä pienestä kannustuslisästä minua moittinut.
Jatkoin samaan tyyliin, kun jatkoimme Espoota vastaan, silloin tapauhtui seuraavaa: Rasmus Mellanen oli otteluvuorossa, espoolainen vastustaja vaikutti heppoiselta, mutta Rasse yritti liian vaikeaa lähestymistapaa. Huikasin "Hyvää perusmiekkailua vaan!" tai jotain sinne päin. Rasse teki hölmön, liian korkean coupeen "flikin" ja törvi piston itseensä, sanoin " Ei noin" tai jotain sinne päin.

Tuomarina toiminut ESPOON MIEKKAILIJOIDEN FIE-tuomari kääntyy minuun päin ja tuossa tuokiossa olen saanut koko päivän voimassa olevan keltaisen kortin. Ei huomatusta missään vaiheessa. Kortti kehiin. Sama tuomari salli myöhemmin esim. HFMn edustajien suoraa konsultaatiota pelkällä huomautuksella, kun TMÅF ja HFM ottelivat Suomen Mestaruudesta. Eli toisille voi antaa kortin suoraan, mutta toisille riittää huomautus samasta rikkeestä ??? Eli tuomari voi itse päättää mitä säännöt tarkoitavat? Pelottavaa.
Herää kysymyksiä:
1) Onko minulla niin kuuluva ääni, että vain jään kiinni neuvomisesta?
2) Ovatko neuvoni parempia kuin muiden neuvot, joten ne pitää kieltää?
3) Onko tuomareille vähän epäselvää, mikä on hyvä neuvo?
4) Onko trendikästä antaa yksi "long term yellow card" koska se on mahdollista?
5) Tai sitten Espoon tuomarit vaan vetää kotiin päin kun oma joukkue on pulassa?
6) Tai sitten vaan halutaan olla EU:n mallikansalaisia, suomalaisethan aina tekee niinkuin säännöissä SANOTAAN, mutta hengen maalaisjärkinen tulkinta on vähän niin ja näin.

Anyway. HFM sain ankkuriosuudelle 9 piston kaulan, mitä Alexia vastaan harva kuroo. Ei kuronut Teemukaan. Pienenä henkilökohtaisena mielipiteenäni haluan mainita taktisen fiban. Joukkueen nuorin jäsen - Santeri Kirjonen - oli ollut aika liekeissä koko joukkuekisan ajan. Hänet kuitenkin pääsettiin kentälle vain yhteen otteluun. Jonka Santtu ownasi. Oli virhe pitää nuori jellona häkissä kaksi matsia...olisiko hän imuroinut vähemmän pistoja kuin vaihdettu kolleega, tai jopa pitänyt kisan tasaisena...vaan mistäs sen tietää. Onnittelut HFMlle voitosta.


Vaan onneksi poijaat osaavat ottaa joukkehopijasta ilon irti! Turun mustissa verskoissa
Onnea vas: Santeri, Rasse, Jonkka ja Teemu!
Oikeassa reunassa henkilökohtaisen kisan voittanut HFM:n Alex.

TYTÖT TYTÖT TYTÖT
Tämä ei sitten ole minun sanomaani, mielipiteeseen voin kyllä yhtyä: " On se ihmeellistä kun vertaa tyttöjä ja poikia, tyttöjen miekkailu on kuin hidastetussa filmissä". Etenkin joukkuekilpailussa. Viestityyppisessä kisassa voi 25 piston parissa tilanne olla 10-11. Se kertoo vain sen, että kummassakaan porukassa ei edes joukkueen vahvin lenkki uskalla tehdä omaa ratkaisua. Jos tytöt yksilökisassa osaavat kerätä itselleen paineita, niin ilmeisesti joukkuekisassa kerätään kaverinkin paineet?

Ei kuitenkaan tarvitse mennä kuin lahden yli Viroon ja siellä pimuilla on miekkailuottelussa karskit otteet. Täytyy sanoa, että nuoren naisen tappajan vaistojen herättäminen on vaikeaa touhua, mutta maailma todistaa, että siellä se naarasleijjona uinuu, miten se herätetään kuuluu kysymys?

Hyvä alku tsempin hakuun on tämän vuoden alle 20 v. tyttöjen henkilökohtaisen kisan finaali: siinä 15-vuotias haastaa kolminkertaisen mestarin hyvällä liikkeellä ja asenteella! Eikä tempoakaan voi sanoa tylsäksi!


Kaikki tulokset, poulet ja uloslyönnit - katso täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero