keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Vapaamiekkailua Villin Lännen tapaan

Meillä on keskiviikkotreeneissä usein viimeinen puolituntinen "melkein vapaamiekkailua". Teemamiekkailuksikin sitä voisi kuvata. Tänään ensimmäinen setti oteltiin 15 pistoon, mutta sillä erotuksella, että ottelu loppui jos toinen sai aikaan 4-piston kaulan. Matsi saattoi siis loppua lyhyeenkin 4-0 tilanteessa.

Toisen setin idea oli piston kopiointi. Aloitimme helpolla tehtävällä, se kumpi tekee ensin kaksi mahdollismman samanlaista pistoa, voittaa. Esimerkiksi kaksi suoraa käsipistoa. Taitojen rajoissa samanlaisten pistojen määrää voi nostaa ja tehdyn fraasin pituusvaatimuksia nostaa.

Kolmas teema olikin sitten otsikossa mainittu Wild West Style. Olemme kokeilleet usein "linjat auki miekkailua" - miekkailua ilman teräkosketusta - mutta nuorille tuntuu olevat tosi vaikeaa valmistella pisto pelkällä liikkellä. Niinpä sain idean vähentään luvallisten pistomahdollisuuksien määrää.

KUUDESTI LAUKEAVA - miekkailupeli.
Molemmilla miekkailijoilla on lupa ojennettuun pistoon kuusi kertaa. Vähän kuin Villin Lännen pyssysankareilla oli kuusi kutia revolverissaan. Jokainen ojennus lasketaan, oli sillä mahdollisuus saada pistoa tai ei. Tästä seuraa, että kättä ei kannata ojentaan turhan takia ja toisaalta kun käsi on ojennettu pistoon, se kannattaa pitää suorana loppuun asti ja vähän ylikin. Samoin terän huitominen vähenee, koska siinäkin saattaa hutilointi maksaa kallisarvoisia ojennuksia.
Pelin voitaa se, joka saa kuudella mahdollisuudellaan aikaan eniten pistoja tai se, joka saa ensin aikaan 5 pistoa.
Ainakin näin ensikerran perusteella tuntui siltä, että tavoite lähes pelkkään tempopeliin perustuvasta harjoitteesta toimi. Osa junnuista jopa keksi houkutella pelikaverinsa tuhlaamaan kaikki ojennuksensa ja haki sitten rauhassa sen yhden tarpeellisen osuman, kun oma kiintiö oli vielä käyttämättä.

3 kommenttia:

 1. Wauw! Joku ehtii ja viitsii ajatella ja ideoida, kuulostaa makeelta (siis WWS harjoittelu) ja mitä hauskempaa ja ajatuksellisesti haastavampaa tekeminen on, sitä paremmin se opettaa tekijäänsä. Reiska - sä ooot pedakoki(lli) ! terkkuja, 1Nite alias MezzoNiva

  VastaaPoista
 2. Hauskaa kuulla! Kuinka ollakaan, äsken juuri suurkisoissa ihastelimme Peten kanssa erään junnun syväkvarttia, joka näytti kovin tutulta :)

  VastaaPoista
 3. Vanha totuus: oikein ajoittettu kvarttiväistö tehoaa aina!
  ; )

  1Nite

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero