sunnuntai 31. tammikuuta 2010

9000 miekanpistoa ja muita lukuja Suurkisoista 2010

Urheilutietokilpailuissahan tilastotiede näyttelee merkittävää roolia, joten mikäpä oli mainiompi tilastojen lähde kuin Espoon suurkisat. Ohessa lukuja ilman sitoomuksia niiden pilkuntarkkudesta.

Vuoden "who-is-who"-kisan ikähaarukka venyi 8-vuotiaasta kaksikymppiseen, osallistujia oli noin 150 ja pietarilaiset miekkailijat mukaan lukien eri sarjoissa startanneita oli yhteensä 226. Palkinojen jaon yhteydessä järjestäjät kertoivat, että pistoja annettiin kisan aikana yli 9000 kertaa.

Tein epätieteellisen taulukon seurojen keskinäisistä voimasuhteista.Ensimmäisessä arviossa pistee jaettiin sijoitusten 1-8 mukaan siten, että 1. sijasta sain 10 pistettä, 2:sta sijasta kahdeksan pistettä ja siitä alaspäin pisteen välein kahdeksanteen sijaan saakka (siitä siis 2 pistettä). Lopuista sijoituksista seura sai yhden pisteen jokaisesta sarjaan osallistuneesta.

Toinen tukkimiehen kirjapito oli startteihin perustuva, sama miekkailija siis laskettiin niin monta kertaa, kuin hän eri sarjoissa pääsi osallistumaan. Kuten mainittu, jokunen osallistuja on voinut jäädä huomaamatta.

Ja tässäpä taulukko, seurat kilpailumenestyksen mukaan järjestettynä.

 Lopputulos ei kärjen suhteen ole yllättävä, junnujen mahtiseurat jylläävät. Iloinen havainto on porvolaisten runsaat startit. Juniorimiekkailun kokonaistilannetta Suurkisojen tulokset eivät kuitenkaan kerro, sillä esim. Oulun Miekkailuseura ei florettipainoitteisen junioriporukkansa vuoksi näy kalvalla miekkailtavan Suurkisan tuloksissa.

Suurkisan tulokset löytyvät Miekkailuliiton sivulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero