torstai 10. marraskuuta 2011

Floretti tekee kipeää

Viimeisen viikonlopun aikana on ollut säpinää jos jonkinlaista. Sain valita kirjoitanko:
A) Turkulaiset huippujuniorit Teemu Seeve ja Rasmus Mellanen * aloittivat Maailman Cup Savotansa Luxenbourgista.
B) Turun nousevat tähdet murskaavat Uppsalan ekonomit **

tai sitten voisn kirjoittaa ITSESTÄNI !
Haa!  Todella vaikea valinta :)

Wanha Kettu puki pitkästä aikaa pellehousut *** jalkaansa ja otti osaa yhdistettyyn Suomen Miekkailuliiton 80v. Juhlakilpailuun ja Ylioppilasmiekkailijoiden ( Kasvattajaseurani !)  Juhlakilpailuun. Tyrkyllä oli mitaleita oikein tuplasti, oli Akateemistalaatua ja oli Kamppailulajilaatua, viimeksimainittuja mitallinkörpäleitä moni ihasteli niiden jössevän koon ansiosta.
Viimeksi kun über vuosi sitten otin osaa veteraaniflorettiin, jäi harjoittelu vähän viime tinkaan, joten tällä kertaa päätin panostaa kisoihin. Vastassa oikeita urheilijoita ja kaikki. Joten olin hakemassa harjoitusvastustajaa jo 45 minuuttia ennen kisaa! Järkälemäistä panostusta. Valitettavasti sparrauslupauksista huolimatta oululainen nuoriso on niin hidasta syttymään, että treenaaminen jäi kuitenkin viimetinkaan. Pikaisen lämpän jälkeen huomasin raahaavani florettiromujani aloitusseremoniaan per heti.
Sivujuonne; Oli ilo ihastella sisaruslaijimme säilän olosuhteita avarassa Kisiksen B-hallissa.  En IKINÄ ole nähnyt kerralla niin paljon suomalaisia säilistejä! Hyvähyvähyvähyvä.
Takaisin asiaan; Niin, toisin kuin säilistit, joita aina suositaan, joka on epäreilua, ja ne on varmaan maksaneet järjestäjille, ja en ole katkera. Meidät. Floretistit. Pantiin taas tappelemaan Kisahallin tuulitunneliin, jonka erottaa tuulitunnelista vain se, että siellä ei tuule. Mutta mehän on opittu vetämään poulet hengittämättä joten ei se mitään.
Alkuerien koostumus oli kerrassan ilahduttava - seitesemän siimanpieksijää per erä. Vaikka tuonen käsi olisi käynyt, osallistumismaksulle sai siis hupia koko rahan edestä. Mitä jäi mieleen?
1) Eka matsi HFM:n Herra Hirvosta vastaan; tuli jotenkin mieleeen joku Herra Hakkarainen 33 vuotta sitten. "Mehän ei masennuta jos joku läski mun epähuomiossa saa mut takaviivan ylivit..[päänsisäinen kirosana] " Act: Hymyilee. Tulos: Hävisin 4-5.
Miten olisin voinut voittaa:  Tuomari Hilding "Hilu" Lindoors hylkäsi täysin puhtaan LINJApiston - tosin empatia Maailman Cuppeja käyneeltä kilpakumppanilta ei auta, koska tuomari on aina oikeassa. En ihan usko että tietyt etuoikeussäännöt ihan niin radikaalisti ovat muuttuneet, koska jopa säilässä LINJA on koskemattomana absoluuttinen etu. Noh. Cuppimatsi Hirvonen vs. Hakkarainen olisi tuonut totuuden esiin.
2) Muistin että Paulus on paha. Se ei auttanut. Vidu kun ottaa pattiin vaikka yrittää parhaansa ja pataan tulee.
Miten olisin voinut voittaa; Keskityn tällä hetkellä Lottoon tämän asian suhteen, siellä on paremmat mahdollisuudet voittaa.
3) Aleksein matsi oli jännä. Olin jotenkin asitivinani wanhaa kunnon florettia. Menin pariin oikein old school jippoon ja "Alex" voitti selvästi 5-2.
Miten olisin voinut voittaa: Toivo jäi. Pari matsia lisää. Grrrrrrrrr!!!!

Tässä välissä sitten taivastelin Ylioppilasmiekkailijoiden ( Kasvattajaseurani !)  Juhlakilpailun surkeaa tulosseinää, onhan se tietysti sääli, että vain paikalla olevat kilpailijat katsovat tuloksia, mutta voisi sinne silti edellistenkin kisojen tulokset jättää.

Ja cuppia tulossa. Alukuerä ei ihan ihanasti mennyt, mutta kahden voiton ideksini (oletko uusi miekkailussa ks . ****) oli parasta laatua, joten jotain kovaa oli odotettavissa.

Kotikaupunki korjaa potin
Uloslyöntivastustajakseni paljastui vanha turkulainen Janne Asplund, nyt  HFM. Tiesin Jannen hankkineen runsaasti ottelukokemusta, verrattuna omaan slarvailuuni, joten mitään löysäilyä ei sallittaisi.
Tietoisesti vedin "pelin päätyyn" tavoitellen 1. vaiheen hyökkäyksen etua ja sain alkuun mukavan 3-1 johdon. Jännästi (Pasilasound TM) matsi eteni tyyliin; Tero duunaa 2 pisteen johdon, Janne kuittaa Teron hyökkäykset tasan,Tero duunaa 2 pisteen johdon, Janne kuittaa Teron hyökkäykset tasan, Tero duunaa 2 pisteen johdon, Janne kuittaa Teron hyökkäykset tasan, well - U got it.
Mutta!! Sitten Wanha Kettu kaivoi mielessään kohtaa "taktiikka" . Siellä ei löytynyt kohtaa "Floretissa on PAKKO hyökätä" OMG - huomasin pelanneeni peliä vähän "floretin nyt vaan kuuluu näyttää tältä" - periaatteella.
Ja jopas kävi Lyyti Skrivaan. Pisteitä en ihan muista, mutta mikä on hienompaa, kuin tunne siitä, että sinä päätät tapahtumien kulun. Muistaakseni 2. erä päättyi "niskalaukaustunnelmiin" 14- 11 ( tässä voi olla muistivirhe)
Nonni. Käytänössähän olet jo voittanut tämän ottelun, koska tarvitset vain yhden piston.
- Tässä kohtaa pieni luento aloitteville miekkailijoille: sen 1 minuutin aikana kaveri on voinut muuttaa monta asiaa.

Mikä on noloa, niin en muista, mitä päätin tehdä tuon ! puuttuvan pisteen perään !!!
Se oli syy miksi se hävittiin. Tiukassa paikassa pitää olla tiukka suunnitelma + TAHTO tehdä asiat tiukasti. Säilästä opin sanan "premeditoitu". Meditointi on siitä kaukana, koska premeditoitu asia, puollustus, hyökkäys tai ehkä kalvassa jopa valmistelu, tehdään autonomista REAKTIOTA varten.
Tamperelaiset kai sanoisivat että : sillolaähtee :)

Janne voitti 15-14. Graz.


*** tämä oli niistä pöksyistä. En omista omaa miekkailuasua, joten tarpeen tullen lainaan erään ruotsalaisen TMÅFn salille unohtamia kamoja. Harmi että äijä oli pari metriä pitkä. Vähän noloa kun housut lakoavat nilkkoihin.
** Inka from TMÅF pääsi prossille - jee !
* Rankkaa, ens viikonloppuna taas koputellaan ikaäluokan tasoa. KAIKKI Suomen kuusi osallistujaa jatkoivat 64 cuppiin. Valitettavasti myös kaikki putosivat. Kaikille siis 2 MC pistettä, en tiedä onko sillä maakohtaisesti merkitystä, onhan tuo yhteensä jo 12 MC pistettä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero