tiistai 25. lokakuuta 2011

Missä luurasivat Kupittaa Tournamentin 450 katsojaa?

Turun Miekkailijoiden vuotuinen pinnistys ja ponnistus oli viime viikonloppuna, kun järjestyksessään 33. Kupittaa Tournamet, kansainvälinen miekkailukilpailu, pidettiin Turussa, Kupittaan urheiluhallilla 22.-23.10.2011. 
Viime vuoden huipennuksena oli miesten kisassa suomalaisten välinen loppuottelu, eikä se tänäkään vuonna ollut kaukana. Semifinaaleihin taistelivat nuori Kasper Roslander ja viime vuoden voittaja Dennis Bade. Tällä kertaa suomalaiset joutuivat tunnustamaan USAn Tommi Hurmeen vahvemmakseen, ensin Dennis semifinaalissa luvuin 15-11 ja Karper finaalissa luvuin 15-6. Pronssia saivat Dennis Bade ja ruotsin Jan Tivenius.
Kansainvälisen miekkailuliiton, FIEn, vähennettyä täysiveristen Maailman Cup -osakilpailujen määrää, satellittikisoissa jaettavien MC-pisteiden arvostus on noussut. Tämä näkyy Kupittaan osalta naisten kisan tason ja osallistujamäärän nousuna viimeisenä kahtena vuonna, jolloin kirkkaimat mitalit on jaettu ulkomaalaisten miekkailijattarien kesken. Tänä vuonna finaalissa olivat Viron Erika Kirpu ja Kirgiisian Larisa Andreevan, joista Kirpu pisti tarkemmin ja voitti Kupittaan naisten FIE Satelliittikilpailun luvuin 13-4. Prossille tulivat Ruotsin Margareta Bäcklund ja Eestin Anu Hark.
Miekkailukilpailujen yleisenä murheena on aina ollut katsojien puute. Jopa Kupittaan kaltaisissa kisoissa, joissa ainakaan katsomotila ei ole ongelma, kisan vetovoima saa liikkeelle vain kovimmat miekkailufanit. Pientä lohtua fyysiten katsojien puutteeseen on tuonut kilpailujen jakaminen nettiin. Ohessa kuva Turun Miekkailijoiden nettisivustojen kävijäpiikistä kisojen aikana 22. - 23.10.2011.

Kisatuloksia ja streaming-videoita katsottiin ahkerasti, vaikka hallille asti ei vaivauduttukaan

Yksittäisinä kävijöinä tilastoitiin lauantaille yli 200 kävijää ja sunnuntaille yli 250 kävijää. Jos tämä porukka olisi saatu katsomoon asti, siitähän olisi jo syntynyt mukava tunnelma :) Todennäköisesti määrät ova jopa hieman suurempia, sillä sivustoseurannasta puuttuvat Facebook-katsojat ja ne, jotka seurasivat streamingia suoraan Bambuser-palvelun kautta.

Jos et vielä päässyt mukaan Kupittaan tunnelmiin, klikkaa kuvan alla olevaa linkkiä- se vie sinut Turun Miekkailijoiden nettivideoiden ihmeelliseen maailmaan!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero