maanantai 14. maaliskuuta 2011

Pienet miekkailijat, Suuri Kisa

Hilpeä herätys lauantaina klo kuusi, yö oli nomaalisti nukuttu tunnin slaisseissa herätyskelloa hermoillessa. Vaan soihan se sitten, kun kerrankin sai syvästä unesta kiinni. Jalo-Bussimme starttasi salin edestä sovitus puoli kahdeksan ja koska kaikki olivat yllättävästi jopa etuajassa paikalla, ajoaikaa Espoon miekkailumekkaan oli jopa ABC-pitstoppiin riittävästi.
Lauantaina ensimmäisenä taistoon kävivät 12-13 vuotiaat tytöt ja pojat. Turkulaisten taisteleva vaahtosammutin, Uula Kulju, oli tsemppailut itsensä perjantain minizorroista seuraavan päivän koitoksiin ja liittyi Inkan, Maxin, Henrin ja Oskarin seuraksi.
Pituusjärjestyksessä vasemmalta: Inka, Max, Oskar, Uula ja Henrik
Alkulämppäilimme pienet pariharjoitukset ja sitten porukka hätisteliin alueille ottamaan vapaata. Kisa alkoi ja kisa alkoi toisenkin kerran. Ilmeisesti erien uusjako johtui itämaisista Pietarin ystävistämme, jotka eivät ihan olleet tilanteen tasalla mihin sarjaan osallistuisivat.
Savun laskeuduttua kahden eräkierroksen jälkeen, turkulaisista seuraavalle kierrokselle puskivat sisarukset Max ja Inka ja D-loput miekkaniekkamme sijoittuivat keskikastin kieppeille. Uula nousi vanhempiensa joukossa hienosti taistellen oman sarjansa hopealle.
 
Vaihtopenkillä jännättiin ykkösvitjan suorituksia
Sitten tyttöjen ja poikien tiet sarjoissa erosivat, oli vuorossa 14-15- vuotiaden tyttöjen ja poikien kalpa. Vielä 2007 Suurkisat vedettiin alusta loppuun sekasarjana, mikä itsestäni oli hauska erikoisuus kilpailujen joukossa. Mutta koska Suurkisat ovat osa Juniorien Masters-sarjaa, piti sarjajaot yhdenmukaistaa. Inka siirtyi siis siveästi tyttöjen puolelle ja veli veikkonen Max Inkilä, Eemeli Hiltunen, Oliver Mattsson ja Santeri Anttila painivat omalla puolellaan. Tuonen viikate liippaa useimmille liki ja ylempään sarjaan porukasta nousee vai Santeri.

Väliaika: Muu Team Turku lähtee minibussilla kohti kotia, minä ja Kirjonen siirrymme lattiamajoituspaikkaamme nauttimaan äidin tekemää makaroonilaatikkoa ja nukahtamaan kesken vanhan Bond-leffan. 

Sunnuntaiaamu. Vuorossa "B-boyz ja Fly Girlz" eli kadettikalpa 16-17 -vuotiaille. Reserveissä löytyy ja uutta turkulaisverta kehissä edustavat Karri Anttila ja Santeri Kirjonen. "Iso" Santeri heiluttelee miekkaa ja koipiaan vikkelästi ja on ensimmäisen kierroksen jälkeen rangking ykkönen. Toisella rundilla syke hieman hiipuu, mutta A-luokan paikka irtoaa kevyesti. Karri ja Santtu irtoavat kotimatkalle, vaan harjoitellaan lisää ja ensi vuonna uudella sykkeellä takaisin.
B-sarjassa pituuserot kasvavat sarjanousijoiden vuoksi jo humoristisen suuriksi.


Grande Finale ja Isojen Tyttöjen ja Poikien sarja. Hyvissä ajoin ennen aloitusta Turun Toivo Teemu Seeve soittaa ja ilmoittaa olevansa (edelleen) flussaräkäkurkkupipilämpötaudissa. Koska seuraavana viikonloppuna pitää tervehtyä Norjassa pidettävälle MM-leirille ja Jordanian MM-kisatkin häämöttävät jo kahden viikon päässä, päätämme olla riskeeraamatta. Teemu jättää Suurkisat väliin, viimeinen mahdollisuus voittaa on siis ensi vuonna.
Menestys on pojissa Santerin ja Rasmus "Rasse" Mellasen harteilla. Naisen alkujen puolella toiveet kohdistuvat Katriina Kiijärven menestykseen. Koitan potkiskella herra Mellasta lämppäopparille, mutta hän ilmoittaa lämmittelevänsä sitten alueella. Kovin suuria paineita kisaan ei siis ole. Rassen hermojen kunniaksi on todettava kisan myöhemistä vaiheista hänen kykynsä voittaa pienestä kiinni-tilanteet - aina finaaliin saakka.
Katan tie katkeaa klassiseen Kock-esteeseen, mutta käymme kisan aikana hyvä kehityskeskustelun hermojen hallinnan tärkeydestä, joten ei reissu taaskaan hukkaan mennyt. Santeri puolestaan taipuu 16-cupissa taas yhtä kokemusta rikkaampana.
Monipuolinen kuva: Ennen ottelua - Santeri relaa. Ottelun jälkeen: Santeri relaa.

Mahdollisuus ovelta-ovelle kuljetukseen on niin suuri houkutin, että Rassen ilmoitettua pärjäävän ilman vesipullo täyttäjää pudonneet ja väsyneet suuntaavat Kiijärvi Expressillä kohti Euroopan Kulttuuripääkaupunkia. Taas yksi  De-ja-vue  kokemusten sävyttämä Suurkisaviikonloppu on saatu pakettiin.

P.S.
Kisaviikonlopun kuulumisista Hypetyksenä sen verran, että ensi vuonna mitä suurimmalla todennäköisyydellä Suurkisapaikka vaihtuu ja kilpailu pidetään Leppävaaran Urheiluhallissa. Myös vuoden 2011 Young Lions pidetään Leppävaarassa.

P.S.2.
Onkohan miekkailevien junnujen määrä oikeasti laskussa huippuvuoden 2009 jälkeen vai lorvaileeko nuoriso vaan kotona?  Pieni tilasto osallistujamääristä 2007 - 2011, luvut poimittu Liiton keskustelupalstan kisakutsuista ja -tuloksista:
 
vuosi kilpailijoita
2011 134
2010 152
2009 181
2008 153
2007 117

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero