keskiviikko 1. joulukuuta 2010

PS. - Syyskarnevaalit, miekkailun tulevaisuus lepää hauskoilla hartioilla

Talven herra pullisteli pikkusormeaan ja näytti, että Siperia opettaa myös Turussa. Kello riipaisi vähän yli kahdeksan, kun ripustelin opasteita TSYKin rauta-aitaan, juuri ajoissa opastamaan Team Kaakiset koulun pihalle. Espoo siis voitti epävirallisen ensimmäinen perillä -kisan.

Koulut ovat aina yllätyksellisiä kisapaikkoja. Voi olla että matot mahtuvat saliin, yleensä ei. TSYK yllätti postiivisesti! Saatiin sullottua kuusi aluetta samaan saliin ja jopa tuomareille jäi vähän tilaa.
Tästä pääsenkin pieneen kritiikin fiilikseen. Koska meidän minijunnumme ja heidän minivalkkunsa jo tuntevat säännöt yllättävän hyvin, oli aika yllättävää, että pari tuomaria OPETTELI JOUKKUEKISASÄÄNTÖJÄ juuri ennen rupamansa alkua. Tsemppiä ja sääntöjen lukua ensi kertaa varten.
Joukkuekisa on käsittääkseni kuumin paikka tuomaroida, joten silloin tuomarin pitää olla todella cool. Esim. Terho TM. Se nuori kaveri Espoosta. Okei, ei se niin nuori ole.  - - jaa ... noh, cool on aika epämääräinen käsite, ymmärrän. Mutta HYVÄ tuomari, se pitää käsittää.
HYVÄ tuomari zorroilussa ja minijunnuilussa tietää
A) säännöt
B) että tunnelmalla voi leikellä ja opastaa lapsosia miten homman pitäisi toimia
C) että vanhemmat katsovat selän takaa ja opastaa heitäkin

- keksi lisää ETTÄ kohtia.

Se miksi aloitin jutun tuomariasialla on sääntöjen naurettavalta kuullostava kohta, jossa sanotaan: "Joukkuekilpailuissa tuomarivelvoite on 1 tuomari/ joukkue" . Hassulta se minustakin tuntui, kunnes finaalin lähestyessä jäljellä olivat vain Espoon luottotuomarit hoitamaan kaikki uloslyönnit. Eli ei se määrä vaan se työmoraali. Kiitokset siis sinne minne ne kuuluvat.

Mitäs muuta. Hmm, meillähän tuomaristossa oli aito, oikea (Niku) Joulupukki. Julkkisten saaminen tuomaristoon on aina vaikeaa, mutta jos seuraavaan koitokseen saataisiin aito, oikea julkkis, niin olishan se hienoa. (Turussa haaveilimme Muumista). Toinen idea oli, että tuomaristo olisi vimpan päälle naamiasipuvuissa - supersankaria tmv. tuomaristossa, olisi hienoa kun miedän huippumiekkailijamme vetäisivät Spidermanit, Supermanit ja mitä niitä onkaan tuomaroidessaan tulevaisuuden haastajiensa esityksiä TALENT-osiossa.

Talent!!!
Sanotaan nyt suoraan. Onneksi Turku osaa edes PR hommat. Olisihan se muuten ollut aika karu tulos kotikisoista. Veimme siis kaiken mitä TALENT-osiossa oli tarjolla, voitto molemmissa sarjoissa. Jos epäilet puolueellisisuutta, niin mitippä tätä: Sekä Joulupukki, että TM Terminaattori TM Terho antoivat kympin SUOMEN PINGVIINIEN RINTAMAlle. Niih..ai meidän seuran tuomarit..nooh...Mutta katso Show! Sen pitäisi vielä roikkua blogin vieressä olevan playerin listassa! Ja sitäpaitsi - Myös KAUHUKAKARAT saivat tuomariston lisäksi aivan parhaat hymyt ja naurut YLEISÖLTÄ! Me ollaan niin suosittuja, ei sille vaan voi mitään :D

Urheilullista
Oli kiva katsoa kun aivan alivoimaisetkin pikkuista pienimmät panivat satasella kampoihin aika paljon isompia vastustajiaan vastaan. Asenne. Voi kun se olisi se mitä "karnevaaleista" voisi panna purkkiin. Voisi olla tynnyri pienin myyntikoko :)

Toiveita seuraaville Karnevaalipäälliköille
!) Aluerät riittää, turha painia cupissa kaikkia sijoja = aikataulu + vahempien huomiominen + 13 sarja ei edes jaksa sitä ruljanssia.
!) Panostusta TALENT- osioon = oppivat käyttäytymään julkisuudessa, joukkuehenki, etukäteissuunnittelu kilpailuja varten!!! (heh - myönnetään, Turussa kisatoimiston vieressä syntyi joukkuenimi jos toinenkin :D )
!) Vain koulutettuja tuomareita joukkuekisaan
!) Ja lopuksi meidän moka: Jos käytettavissä on vain yksi sali, niin aloittakaa kaikki sarjat niin paljon kuin tila sallii. Kaikki vaan hommiin heti aikaisin aamusta, ne odottaa, jotka ei mahtuneet alueille, niin sitä tehdään Young Lions MC - kisoissakin ensi viikonloppuna.

Ja kuvia - a vot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero