sunnuntai 3. lokakuuta 2010

Suomen kalpajoukkue teki historiaa voittamalla Viron avoimen mestaruuden

Tallinnassa pidettiin lauantaina 2.10.2010 65. kerran Viron Avoimet Mestaruuskilpailut miesten henkilökohtaisessa sekä joukkuekalvassa.
Suomen joukkue Teemu Seeve (Turun Miekkailijat), Rasmus Mellanen (Turun Miekkailijat), Alexander Lahtinen (Helsingin Miekkailijat) ja Niko Vuorinen (Helsingin Miekkailijat) teki historiaa voittamalla ensimäisenä ei-virolaisena joukkueena mestaruuden joukkuekilpailussa.
Kilpailussa suomalaiset joutuivat tiukan paikan eteen heti toisessa ottelussaan Haapsalun En Garden ykkösjoukkuetta vastaan, jossa ottelun ratkaisu meni ankkuriosuudella jatkoajalle Suomen Niko Vuorisen (maailman listalla 225.) ja Viron Sten Priinitsin (maailman listalla sijalla 56. ) välillä. Niko oli riemastuttavasti vahvempi ja vei joukkueensa 8. parhaan joukkoon.
Jakossa suomalaiset saivat ottelutaktiikkansa ja -järjestyksensä pelaamaan kuin unelma ja semifinaalissa TALLINNA MÕÕK (Tallinnan Miekka) kaatui jo luvuin 45/36 ja finaalissa edes tuore Viron mestari Nikolai Novosjolov (maailmanlistan 23.) ei voinut pelastaa  Tallinnan Le Glaivea (Nikolai Novosjolov, Tõnis Rennu, Marno Allika, Sergei Melnikov) kun suomalaiset nykäisivät heti ottelun alussa 15-piston johdon ja voittivat Viron Avoimen Mestaruuden luvuin 45 - 28.
Suomen voittoa kirkastaa se, että joukkueessa miekkailevat Seeve, Mellanen ja Lahtinen ovat vielä juniori-ikäisiä. Kokoonpanossa olleet Seeve ja Lahtinen olivat kantavina voimina kun Suomen juniorimaajoukkue voitti viikko sitten Oslossa Pohjoismaisen mestaruuden  Kasper Roslanderin ja Verneri Vesterisen kanssa. Virossa saatu mestaruus nostaa odotuksia myös menestymiselle Turussa 16.-17.10 2010 pidettävän Kupittaa Tournamentin miesten henkilökohtaiseen- ja joukkuekilpailuun, jota kukaan suomalainen ei ole voittanut.
Lisäksi kolmen viikon kuluttua pidetään alle 20-vuotiaiden Euroopanmestaruuskilpailut Moskovassa, jossa Suomen juniorijoukkueella voi olla jopa mitallimahdollisuudet, jos joukkueen jäsenet saavat kohtuulliset lähtöpisteet henkilökohtaisen kisan rankingista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero