tiistai 24. elokuuta 2010

Turun Miekkailijat kartoittavat salivaihdon mahdollisuuksia

Studiomainen miekkailusalimme on alusta asti venynyt ja paukkunut "prime time" harjoitusaikojen takia, koska tila ei tarjoa mitään reserviä lisätä harjoittelijamääriä niinä aikoina kun harrastajat ovat liikkeellä. Samoin henkilökohtaisten oppituntien henkilökohtaisuus joskus hieman kärsii yleisharjoittelun melskeestä.
TMÅFn puheenjohtaja Risto Kaski ja liikuntasuunnittelija Soili Varpio kartoittavat
miekkailijoiden lajille tyyppillisiä piirteitä uutta harjoitustilaa varten.
Syyskauden käynnistyessä Turun Miekkailijoiden hallitus sai mieluisan yhteydenoton Turun Kaupungin Liikuntalautakunnalta. Urheilun monitoimivaikuttaja ja miekkailijoiden arvostama urheilumies Pertti Perko, oli välittänyt seuramme tilatoiveet Liikuntapalvelukeskuksen uudelle liikuntasuunnittelijalle, Soili Varpiolle. Soili otti ripeästi yhteyttä TMÅF:n sihteeriin Nina Hyvöseen ja sopi tapamisen seuramme puheenjohtajan Risto Kasken sekä allekirjoittaneen kanssa keskelle kadettitreenien vilskettä.

Keskustelun aikana kartoitettiin miekkailunseuran tilatarvetta lajin  piirteiden puitteissa. Esille nousi muutamia pointteja, jotka voivat auttaa seuraamme löytämään uuden "kodin" Turussa:
  • Miekkailusali voi koostua useammistakin tiloista, kuin yhdestä suuresta salista, tämä olisi jopa hyvä asia, jotta henkilökohtaisen opparien antamiselle olisi oma pyhättönsä.
  • Miekkailualueen luonteesta johtuen, riittävän pitkä ja korkea käytävämäinenkin tila voisi tulla kyseeseen, jos siihen saadaan riittävän monta aluetta peräkkäin.
  • Lisäksi todettiin, että muualla Suomessa yllättävän moni miekkailuseura harjoittelee väestösuojassa ja sen tyyppistä tilaratkaisua ei Turussa ole miekkailun  suhteen tutkittu.
  • Soili Varpio kuunteli pohdintojamme herkällä korvalla, joten olemme mukana myös mahdollisen yhdelle lajille liian suuren yhteistilan jakajina muiden uutta tilaa hakevien kamppailulajien kanssa.
Tapaamisen ohella saimme myös tietoa nykyisen tilan mahdollisuuksista pieneen "pimp my fencing hall" -toivomuslistaan, joka toteutetaan syksyn aikana, kun jäsenten ääntä toivotusta fiksaamisesta on kuultu.
Kaiken kaikkiaan ei voi kuin todeta, että Turku on todella liikuntamyönteinen kaupunki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero