sunnuntai 29. elokuuta 2010

Nyt on Suomen miekkailu kuosissaan ainakin vuoteen 2015 asti

Muistaakseni Suomen suosikkikansallisankari Rokka määritteli strategian jotenkin näin:" Strategia on sitä, että tähtää ennenkuin ampuu." Siinä tiivistyy pienien resurssien käytössä tärkeä asia; kannattaa varmistaa että osuu maaliin, kun on vähän paukkuja.
Siksipä 27.-28.8.2010 SMLn hallitus kokoontui Solvallan Urheiluopistolle tarkentamaan liiton toimintastrategiaa. Puheenjohtaja Kimmo Pentikäisen johdolla paikalla oli koko hallitus: Vp:t Marja-Liisa
Someroja HFM ja Jan Bade Helsingin Nykyaikaiset 5-ottelijat, Teemu Tokola OMS, Tommi Kosunen MM, Peter Grönholm MM, Anssi Alanne PM-PF,Taneli Rautala EM ja allekirjoittanut Tero Hakkarainen TMÅF.
Strategiatyötä ohjasi "siviilissä" aiheen asiantuntija Anssi Alanne. Lähtökysymys "mikä on MIEKKAILUN tavoite" aloittti  noin kymmenen työtunnin rupeama poiki painopistealueet Miekkailuliiton kehittämiselle 5 ja jopa 10 vuoden tähtäimellä. Työn tulokset jalkautuvat seuraavan vuoden aikana ja synnytettyä "lumipallostargiaa" voisi kuvata hyvän kierrättämiseksi, jossa keskitytään toinen toisaan ruokkiviin painopistealueisiin.
Painopistealueet ovat:
  • Jäsenmäärän kasvu - Ensin kaksikertaistaminen 4000 jäseneen ja sen jälkeen 10 000 jäsenen rajan saavuttaminen, joka vastaa muiden varteenotettavien suomalaisten kamppailulajien jäsenmäärää.
  • Jäsenväärän kasvu johtaa seuraavaan vaiheeseen, joka olumpialajissa on kansainvälisen menestyksen tavoitteleminen. Tässä ei tähdätä pitkällä tähtäimellä vähempään kuin olympiamitaliin, 5-10 vuoden tähtäimellä tavoite on saada Suomen miekkailijat EM ja MM-tasolla säännöllisesti 8-parhaan joukkoon.
  • Menestys tuo näkyvyyttä, julkisuutta ja sponsorirahaa. Ja lisää jäseniä! Jäsenmäärä kasvaa...kierros alkaa alusta jne.
On selvää, että kolmen kohdan strategia jalkautuu vain lukuisten toimenpiteiden ja työkalujen avulla. Yhtenä tärkeimmistä liitto on juuri saanut valmiiksi Suomen Miekkailuliiton Seurastrategian, jossa annetaan konkreettisia tavoitteita jo olemassa oleville miekkailuseuroille. Lisäksi työn alle on jo laitettu työkalupakki uuden miekkailuseuran perustamiseksi uudelle paikakunnalle.
Jos sinun paikkakunnaltasi puuttuu miekkailuseura ja uskot että seuraavat asiat olisivat järjestettävissä:
  1. Peruskurssin ja Suomen Miekkailuliiton "saattohoidon" jälkeen kurssilaisista löytyy pioneeriryhmä, joka takaa että seura voi jatkaa omin voimin toimintansa.
  2. Syntyneelle seuralle löytyy ainakin kaksi kertaa viikossa säännöllinen harjoituspaikka
    Ota rohkeasti yhteyttä miekkailuliiton puheenjohtajaan! kimmo.pentikainen (at) fencing.fi tai blogin pitäjään tero.hakkarainen(at)fencing.fi (välitän sitten viestiä eteenpäin)
Suomessa nyt jo 21 miekkailuseuraa ja tavoitteena on 40 seuraa vuoteen 2015 mennessä. Meillä on tietysti matkaa vaikkapa Italian 241 seuraan! Mutta - kun muistamme Rokan neuvon :) "Ratekia on sitä, että tähtää ensin." - ei se määrä vaan se laatu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero