keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Verijuotikasmiekkailua eli ... Leech Fencing!

Tänään salillamme kalpa heilui niin, että kipinät iskivät, kun ratkottiin Turun Miekkailijoiden seuramestaruudesta. Ehkä Suomen...korjaan Euroopan...korjaan Maailman...ei, kyllä se on Universumin tavoiteillun miekkailumestaruus - siis Universumin tavoitelluimmastaMestaruudesta (ks. ed. osa) saapui taistelemaan 13 seuran eliittimiekkailijaa. Tason täytyi olla kova, koska jäin kuudenneksi. Mestaruuden ratkominen oli vielä kesken, kun poistuin itkien paikalta. Palaan tuloksiin jos pääsen yli traumasta. Snif.

Noni, tämähän ei mitenkään liittynyt otsikkoon, joten takaisin ruotuun. Miekkailussa on tärkeää kestää ennakkosuosikin paineet. Saattapi olla, että käytännössä ihan oikeasti parempi miekkailija häviää huonommalleen, ihan vaan siksi että pinna ei kestä tutkia vastustajan "kummallista" ottelutyyliä loppuun asti. Miekkailu on niitä harvoja lajeja, joissa jengiä tippuu huonommilleen kuin kärpäsiä, mutta samalla vain häviämällä voi oppia mestariksi. (ks. trauma. ed. osa)

- Ja tässä tulee myös tosi hyväksi selittäjäksi btw.

So here is the beef: Fencinglicios proudly prestenta: The Leech Fencing!!! ( Savukone käy kuumana, strobot sykkivät, basso pauhaa...ja joku on keksinyt tämänkin jutun jo aikoja sitten omg :D, miekkailussa monet asiat keksitään uudellen ja uudelleen, tämä on kuitenkin ihan oikeasti Turun jengin itse keksimä harjoite.)

Tehtiin tänään joukkuekilpailuna, mutta mikään ei estä yksilömiekkailemasta. Tarkoitus on pitää eritasoisten miekkailijoiden, tässä tapauksessa joukkueiden, ottelu tasaväkisenä ja haastavana puolin ja toisin.

Arviolta heikompi joukkue saa LEECH [ tutuille Liits:) ] - säännön, joka tarkoittaa sitä, että aina kun HEIKOMMAN joukkueen jäsen tekee piston, hän SAMALLA "IMAISEE" VAHVEMMALTA JOUKKUEELTA PISTEEN.
Esim. Tilanne 15-27, heikommaksi arvottu tekee piston - tilanne on 16-26. Jos tulee tupla, tilanne on 16-27, koska parempi joukkue menettää pisteensä saman tien.

Emme vielä kokeilleet LEECH-sääntöä vapaamiekkailussa, mutta voisin kuvitella, että esim. uloslyöntimatsin simuloinnissa se antaa pontta huolelliselle ja astetta haastavammalle miekkailulle eri tasoisten miekkailijoden välille.

Siitä vaan sitten hyvää kesää ja jalka rohkeasti mökkirannan pohjaan, jos et nimittäin ole koskaan kokenut LEECH-fiilistä ... ( Savukone jne. ks. ed. osa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero