tiistai 6. lokakuuta 2009

Toinen Zorroleiripäivä alkaa

Herätys, on hyvä zorropäivä tänään!

Kuhina makuupusseiseissa alkoi jo hyvän aikaa ennen virallista herätysaikaa, joten aikaistin puhelimeni piippausta puolella tunnilla. Ylös ja aamusuihkuun. Kun palasin takaisin saliin oli tapahtunut Ihme, jota en viikonloppuisin kotona näe ennen puolta päivää - lapset olivat kärppänä jalkeilla.

Mäkitornin valloitus
Sää suosi meitä, joten aamulenkki aloitettiin reippaalla raajojen herättelyllä. Kun kädet ja koivet olivat saaneet Nikun vetämän aamujumpan, kipusimme legendaarisia Paramaharjun puisia, aamukuuranliukastamia, huojuvia, niitä-mitä-nyt-oli-jäljellä-kun-suurin-osa-oli-jo-lahonnut mäkitorniportaita. No joo, kun ne Nikun kerran kestivät, niin ehkä ne eivät olleet i h a n niiiin lahoja...
Aamujumpassa on tärkeintä, että kaikki tehdään samassa rytmissä...


...tai ainakin se oli hyvä idea...

Tosiasiassa. Kun varovasti nousimme kohtuu-jyrkkää mäkeä ylös, muutama lapsonen voitti pelkonsa ja korkean paikan kammostus helpotti turvallisen saattoporukan helmassa. Ylhäällä maisema palkitsi ponnistukset. Miekkailukin on omien rajojen voittamista sekä rikkomista, eikä ilman sitä ole palkintoja tarjolla. Ehkä joku hokasi asiayhteyden.
Alas päästyämme vielä tempaisimme pikku lenkin ennen aamiaiselle siirtymistä.


Mäkitornin portaat; level one.

Puolessa välissä mäkeäJa katsojatornin huipulla on hyvä sanoa muikku!Leiripaikka puluperspektiivistä


Menu: Aamupala
Vaaleita ja tummia muroja, leipää ja leikkeleitä: keittokinkkua, metvuurstia, lauantaimakkaraa, oltermannia. Sämpylöitä. Ykkös-maitoa, laktoositonta maitojuomaa, kahta jugurttia, kahvi+tee. Viheriät: salaattia, tomaattia, kurkkua ja paprikaa. Keitettyjä munia.

Ensimmäinen urheiluosa, jalkatyö ja koipien koordinaatio

Juttu luisti ja aamupala maistui niin makeasti, että aikataulu venyi ja paukkui heti kättelyssä. Koska emme lähteneet matkaan kiire kainalossa, homma toimi omalla painollaan ja verskat&vermeet oli saatu päälle n. puoli tuntia paperiaikataulusta myöhässä.
Jalkatyöpuolituntiseksi typistynyt tunti sisälsi oikeastaan vain yhden oleellisen asian. Yritin osoittaa zorroille, että keskivartalon hallinta on jalkatyön kulmakiviä.
Seuraava setti ei välttis ole ihan sama mitä teimme, mutta periaate on sama. Aloitetaan lyhyellä koreografialla, johon lisätään pala palalta lisää pituutta.
Harjoitus 1) Askellussarja
osa A) Aloita driplaamalla – nopeaa päkiöillä liikkumista paikallaan – sitten ota kolme nopeaa ja pientä askelta eteenpäin – driplaa taas – jatka eteenpäin kunnes sali loppuu, vaihda suuntaa ja tee sama taaksepäin.
osa B) tee sarja kuten yllä, mutta lisää kolmen askeleen jälkeen selkeä pysähdys. Varoasennossa vie takajalka taakse ikäänkuin olisit ottamassa askelta taakse, mutta siirrät vain vähän painoa päkiälle ja vedät takajalan nopeasti takaisin. Pidä sama osa mukana kun muutat askelluksen suuntaa taaksepäin.
osa C) tee sarja kuten yllä, mutta: tuotuasi taaksepäin viety takajalka takaisin varoasentoon, kallista varoasentosi lantiosta lähtien, jalat maassa pitäen, hartialinja hallitusti niin paljon eteenpäin, että joudut nopeasti heilauttamaan molemmat jalat eteenpäin takaisin varoasentoon. Liike taaksepäin samassa järjetyksessä.
osa D) tee sarja kuten yllä, mutta lisää kallistuksen jälkeen sarjaa askelhyppy, muista etujalkan potkaisu ja se, että jalat tulevat varoasennossa maahan yhtä aikaa. Taaksepäin mentäessä potkaiset hypyn tietysti takajalka edellä.
osa E) tee sarja kuten yllä, mutta askelhypyn jälkeen pyörähdä nopeasti 180 astetta – siis pyörähdä, yritä pitää pää mahdollisuuksien mukaan varoasennon tasolla ilman ylöspäin hyppäämistä – pyörähdyksen jälkeen katseesi on tulosuuntaan. Jatka sarjaa taaksepäin liikkuen, kun sarja loppuu, teet uuden pyörähdyksen ja sarja jatkuu eteenpäin jne.

Tässä vaiheessa kello oli 11 toisena leiripäivänä. Elvira ja Saara-Maija ottivat ohjat käsiinsä aamun pelituokion merkeissä, minä siirryin keittiöön katsomaan miten Taila ”Teemun pikkusisko” Seeve, pärjäsi lounaan valmisteluissa. Lounaaksi oli luvassa spagettia Bolognese.

Zorroleiri jatkuu......lauantain ohjelmakohdasta "aamun pelituokio"...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero