tiistai 28. heinäkuuta 2009

HYPE: Kesälukemista


Tilaamani kirja, Epee 2.0 by Johan Harmenberg, tuli viimein nettikaupasta (Bookplus). Pikainen selaus antoi ensivaikutelman, että kyseessä on varsin henkilökohtainen opus, mutta odotan mielenkiinnolla mitä tuleman pitää.

Niille joille Johan Harmenberg ei ole tuttu nimi, muutama sananen tästä ruotsalaisesta vuoden 1980 Moskovan olympiavoittajasta. Johan oli aikakautensa kummajainen miekkailutyylinsä myötä. Hän mursi teknisesti paremmat vastustajansa uskomattomalla jalkatyöllään ja tempollaan. Näin vanhan herran työn touhussa Italiassa vuoden 2004 toukokuussa, kun veteraanien joukkue-EM-kisat pidettiin Bergamon kaupungissa. Johan oli silloin 49-vuotias. Ruotsin joukkue pääsi Ranskan kanssa finaaliin, jossa Johan näytti jalkatyötä ja nopeutta josta moni nuorempi miekkailija olisi ollut ihmeissään. Voi siis vain olettaa miten fyysistä hänen miekkailunsa on ollut kaksikymppisenä. ( Ei ihme että ruotsalaisista sanottiin 80-luvulla "all they do is jump around and crash into each other").
Pääsin kerran itsekin Kupittaa Tournamentin alkuerässä ottelemaan maailmanmestarin (1977) ja olypiavoittajan kanssa. Muistan lopputuloksenkin - 5-3 turpaan. Elättelin toivoa voittoon nuoruuden innolla tehdyn jalkatyöni avulla (usko tai älä, mutta kaksikymppisenä olin aika vikkelä jaloistani - liiketemponi oli "asymmetrinen" kuten Pietro Wammelvuo asian josku ilmaisi - mitä ikinä se sitten oikein tarkoittikin :D). No takaisin matsiin. Toiseksi jäätiin joka tempossa ja pahasti, omat pistonikin sain tuplista jotka Johan ystävällisesti "lahjoitti" minulle päästyään johtoon.

Eli sellaiset ovat lähtökohdat tämän miekkailukirjan prosessoinnille. Perästä kuuluu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero