tiistai 2. kesäkuuta 2009

Pelit ja leikit

Miekkailulliset leikit ja harjoitukset
Upeaa. Pääsin ensimmäistä kertaa siteeraamaan blogin nimeä! Siteerataan lisää aikaisempia tekosiani. Kokosin Miekkailuliiton keskustelupalstalle listan lämmittelyleikeistä ynnä muista ryhmän vetämisen työkaluista. Jos on tarvetta, etkä vielä ole tutustunut aiheeseen, linkkipalkki listaan on tässä:

Vieläkin esihistoriallisempaa miekkailumateriaalia lasten alkeiskurssia varten pitäsi niin ikään löytyä SML:n sivuilta nerokkaalla "yksi kaikkien ja kaikki yhden puolesta" -nimellä.

Jono-oppitituntiKuvassa Kimmo Puranen flessaa Wieslav Koniczekin signaalista vuoden 1982 kieppeillä

Jono-oppitunti sopii esimerkiksi Flècen-harjoitteluun pariharjoittelua paremmin, jos harjoitustila on pienehkö, kuten suomalaiset miekkailusalit tuppaavat olla. Kuten kuvasta näkyy, opettajan praktiikka sallii miekkailijoille myös lokoisammat harjoitteluolosuhteet kevyen vaatetuksen muodossa, pariharjoittelussa kaikkien tulee tietysti olla täydellisessä otteluvarustuksessa.
Signaalit ja flecètä edeltävät fraasit ovat yleensä normaalia oppituntia rajoitetummat, sillä harjoitteen tulee edetä ripeästi, että jonossa ei tule aika pitkäksi. Flessata voi silti: suoraan, sidonnalla, valepiston jälkeen vältöllä jne.

1980-luvun terävintä kärkeä Kimmo Puranen, Kim Lindberg, Jussi Kyllijoki ja Lars Winter Jr odottamassa vuoroaan päästä Villen kimppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero