maanantai 15. kesäkuuta 2009

Lainattua: Mitä miekkailija voi oppia elokuvasta Sithin kosto ? Entä mitkä ovat miekkailun eri tyylit Hikipedian mukaan?




Lessons Fencers Could Learn from Revenge of the Sith
  1. Billowy cloaks make any bout look more dramatic.
  2. Decapitation may seem like an exciting way to end a bout, but usually it's a decision that'll come back to bite you in the ass.
  3. Choosing a Sith Lord as your coach may seem tempting, but it's a slippery slope, my friend.
  4. Anger gives you focus and strength. Unfortunately it also leads to the Dark Side. But hey, it's your choice.
  5. If you are bouting on a narrow metal pipe hundreds of feet above a of river molten lava...now's a very important time to remember your footwork.
  6. If your opponent is a maniacal droid with four blades to your one, defense is a good strategy to start out with.
  7. When swinging your weapon around complicated computer consoles in a foreign language, be careful! Random keystrokes often trigger self-destruct sequences.
  8. Force Push is an effective way to maintain the proper distance. It's tricky to master though.
  9. Yield to the higher ground.
  10. Never underestimate a little guy. Especially not a little green one.

Ja sitten lisää faktaa kaikkien alojen asiantuntijasivustosta hiki.pedia.ws

Miekkailun eri tyylit

Conanismissa henkilö ottaa valtavan miekan ja treenaa itselleen isot lihakset. Sitten hän karjuu ja heiluttaa miekkaa satunnaisesti. Kaikki jotka ovat liian lähellä, kuolevat. Tämä on suosituin miekkailun muoto.
Ritarien miekkailu, jossa henkilö pukeutuu metalliin ja lyö toista kohti satunnaisesti. Joskus joku kuolee, jos sattuu olemaan maajussi. Muutoin kuuluu kiva kilinä, joka päättyy siihen että ritarit menevät yhdessä juomaan hieman punaviiniä. Paitsi jos ollaan ristiretkellä, jolloin purkkia koristaa veren pärskeet. Muutoin on hyvä pitää paljon metallia kiiltävänä ja muistaa ruokkia hevonen.
Tai-Ji -miekkailussa taas on erittäin hitaat liikkeet eikä lainkaan vihollisia näkyvissä. Tai-Ji -miekkailija ainoastaan tanssahtelee yksin rannalla auringon noustessa. Miekkaa on heilutettava erittäin hitaaseen tahtiin. Jotta ainutkaan rannalla mahdollisesti oleva etana tai kilpikonna ei jää miekan alle, vaan ehtii rauhassa alta pois.
Samurai -miekkailussa taas lyödään vain laajassa kaaressa. Jokaisella kaarella kuolee joku. Samurailla ei ole haarniskaa, eikä hän lyö vauhdikkaasti vaan rauhallisesti tyyni ilme kasvoillaan. Ja aina menee joku halki. Joskus samurai itse.
Ninja -miekkailussa miekkoja on kaksi, ja niitä pyöritellään pirusti. Tärkeintä ei ole viholliseen osuminen, vaan että miekat pyörivät valtavaa vauhtia. Aina välistä ninja jää seisomaan sellaiseen asentoon, jossa miekka on rystyotteessa selän takana tai pään päällä tai jossain muussa kummallisessa paikassa. Tätä kaikkea koristellaan kiljuvilla äänillä.
Kung Fu -miekkailussa ollaan erittäin nopeita ja lennetään paljon. Viholliseen ei pidä osua, vaan sen sijaan pitää kuulua paljon kalinaa. Lentäminen on myös tärkeää. Jos et osaa hypätä 15 metrin loikkia, etkä osaa juosta vetten päällä, vaihda harrastusta!
Muskettisoturien miekkailussa on pitkät ja terävät miekat ja sitä käydään röyhelöihin pukeutuneena. Teräviä piikkejä heilutetaan sivistyneen näköisesti. Tärkeää on muistaa pitää teetauko ja nuuskata sivistyneesti. Miekkailussa täytyy muistaa valkoiset hansikkaat. Pikkusormen pystyssä pitämisestä, sekä erikoisista huudahduksista kuten "ah moi", "En Garde" ja "Baise moa" saa lisäpisteitä. Kun muskettisoturityylillä miekkaileva kuolee, hän pitää ennen kuolemaansa pienen puheen.
Larpmiekkailussa ihmisillä on styroksia ja he huitovat satunnaisesti. Ketään ei satu, eikä kenelläkään ole tyttöystävää. Useimmiten ei minkään muunkaanlaista ystävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero