keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Kohti Suuria muutoksia

Uusi vaihde Turun Miekkailijoissa 

Ervin ja Tero salilla alkusyksystä 2014

Viime elokuussa Turun Miekkailijoiden harjoitteluun tuli suuri muutos. Palkkasimme seuraan ammattivalmentajaksi unkarilaisen Ervin Szűcs'in. Valintaprosessi meni hieman epätyypillisesti. Olimme aikaisemmin jo kutsuneet kaksi hakuprosessin läpäissyttä ehdokasta Turkuun työhaastatteluun, mutta henkilö jonka valitsimme "jänisti" hankkeesta, joten meille tuli kiire löytää uusi, sopiva valmentaja.

Erviniä suositeltiin helsinkiläisen HABDA-seuran suunnalta. HABDAlla on jo suomalaisittain pitkät perinteen unkarilaisten valmentajien palkkaamisesta ja Ervin oli seuran nykyisen valmentajan Andras Tothin hyvä ystävä. Myös useampi Turun miekkailija oli tutustunut Ervinin valmentamiseen Unkarissa pidetyillä kansainvälisillä leireillä, joten teimme valintapäätöksen "etänä".

Nyt noin kolme kuukautta myöhemmin voi todeta, että valinta meni kannaltamme nappiin. Saimme ahkeran ammattilaisen, jolla on halu kehittää seuramme valmennusta kokonaisuutena - myös säilistit huomioiden.

Erityistä huomiota Ervin kiinnittää miekkailijan urheilupohjan kehittämiseen. Jalkatyön perusta, kehon hallinta ja lihashuolto on mukana jokaisessa harjoituksessa. Aikaisemminkin niitä harrastettiiin, mutta vain harrastettiin. Nyt pohjan vahvistamiseen kiinnitetään järkestelmällistä huomiota.

Toinen valtaisa muutos on henkilökohtaiseten oppituntien määrän kasvaminen. Kun aikaisemmin harrastajavoimin resurssit riittivät rajallisen, pääasiassa kilpailuissa käyvinen junnujen tarpeisiin, nyt oppareita ottavat kaikki seuran jäsenryhmät minijunnuista aikuisharrastajiin.

Edistyneiden oppilaiden oppituntien vaativuus on noussut ja tämä on jo kolmessa kuukaudessa näkynyt miekkilijoiden otteissa kilpailutilanteessa.

Kun ajatus ammattivalmentajasta ensimmäisen kerran otettiin esiin, moni epäili onko noin sadan jäsenen seuralla siihen taloudellisia resursseja. Jälkeenpäin voi todeta, että kun luotiin tarjontaa, opptitunneista, saatiin aikaan kysyntää. Tällä hetkellä tilanne on käytännössä se, että Ervin on täystyöllistetty, joten on aika pohtia, pitääkö "vanhan sotahevosen" pikkuhiljaa alkaa keräämään luitaan takaisin opparialueelle. Loma taitaa olla pikkuhiljaa ohi...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero