tiistai 31. heinäkuuta 2012

Miekkailijan tie on hiellä päällystetty

Päivän puheenaihe Kiipulan miekkailuleirillä oli ehdotomasti olympialaisten "sekuntiskandaali". Etelä-Korean Shin Lam' in ja Saksan  Britta Heidemann'in välisessä ottelussa ajanotto ei ollut ajan tasalla. Ensin Heidemann "ehti" pistää yhdessä sekunnissa kolme tuplaa - kello ei siis käytännössä käynistynyt "Alez"-komennon jälkeen. Kun sekunti mystisesti nollautui ottelun ollessa keskeytettynä, tuomaroitiin sekunti takaisin! Heidemann kiitti ja ehti tehdä ainakin kolmen vaiheen hyökkäyksen tuossa uudelleen annetussa ajassa, tuomittiin voittajaksi ja jatkoi Olympiavoittoon.
Kuva epäonnisesta Shin Lamísta löytyy täältä.
Kiipulan miekkailuleirillä vaikuttava asiantuntijaraati ehdottaakin FIElle, että merkitsijälaiteisiin tehdään uusi lisälaite, joka mittaa viimeisen sekunnin pituuden. Kuten nyt näytettiin toteen, voidaan tuo viimeinen sekunti tarpeen tullessa säätää kestämään esim. kolme, viisi tai jopa kahdeksan sekuntia riippuen siitä, kuka halutaan voittajaksi.

Sitten päivän muihin aiheisiin. Opin tänään mikä on säilässä viiltoisku. Se on sellainen, että siitä tulee verinaarmu kyynärtaipeeseen, jos on liian lähellä oululaista valmentajaa hänen demotessaan "au banderolle" läpilyöntiä. Samalla opin myös, että kannattaa pitää kalvan pistohihaa päällä myös ottaessaan säiläopparia :)

Huonoja uutisia. Ruoka leirillä on ikävän hyvää. Laihdutusprojektini voi olla vaarassa...

Kuvat kertovat, että töitäkin tehtiin. Toivotavasti kaikilla on mukana tarpeksi varaTeepaitoja. Hiki nimittäin lentää siihen malliin, että useampikin on todennut "kuka kaatoi vettä mun maskiin?"

Valmentaja pulassa. Samalla kun pistoja ropisee vatsaan, toinen oppilas on härskisti kiertänyt suojattomaan selustaan.Liiton huippumiekkailukoordinaatori Herman Bonner (takana) kävi tutustumassa leiritunnelmaan.
Sofia sorvin ääressä.Miksi Saara nauroi...
Mistä tunnistaa ensiaputaitoisen säilistin? No tietysti punaisesta rististä rinnasa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero