Päivän valmennuksellinen saavutus oli peruskestävyysharjoitusohjelma teko oppilailleni. Viime kesänä sellainen tuli tehtyä vain yhdelle, nyt jo neljä on ilmoittanut haluavansa harjoitusohjelman. Wau, huima kasvu! Epäilen tosin, että kovin montaa vuotta treenaava ”massa” ei nelinkertaistu peräkkäin. Oppi oli ammennettu SML:n ”Miekkailijan fyysinen harjoittelu” – kurssilta 22.8.2008. Jos kurssidocumentti kiinnostaa, niin sen voi ladata tästä.
Tänään nauttin heti uuden blogiharrastukseni hedelmistä. Pöllin nimittäin kaksi VilleE;n Karjalan Kalvan blogissa kertomista vapaamiekkailun teemoista.
VIISI PISTOA: otellaan normaalisti viiteen, mutta jokainen oma pisto pitää tehdä eri tavalla. Hyvä teema kun haluaa korostaa oppilaillensa arsenaalin käytön tärkeyttä vapaamiekkailussa. Mitä edistyneempiä miekkailijoita, sen enemmän erilaisilla fraaseilla tehtyjä pistoja heiltä voi vaatia. Miksipä ei peräti 15-pistoa.
1+2+3+4+5: otellaan YHTEENSÄ vain viisi pistoa. Ensimmäisestä saa 1 pisteen, toisesta 2 jne. viidennestä 5-pistettä. Yhteensä siis jaossa on siis 15 pistettä. Ottelun voi siis voittaa vaikka häviäisi kolme ensimmäistä pistoa. Mielenkiintoinen idea, koska sillä on helppo demonstroida eri tasoisille oppilaille, että ottelun voi voittaa vaikka alussa tulisi ns. paremmaltaan turpaan. Tuota pistelaskua varmaan voi vielä kehitellä. Mutta en nyt.
Kehittele sinä ja kommentoi, joo, hyvä idea.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi. Julkaisen sen luettuani.
t. Tero